Hoe is “Autostoffering Carla” ontstaan?

Vroeger wist Carla nog niet wat ze wilde gaan doen. Maar toen ze van school afkwam, zochten ze een stikster. En zo is ze begonnen in deze branche. Om te beginnen kreeg ze na 3 maanden een paar lederen huiden. Op deze manier heeft ze veel geoefend binnen het bedrijf. Ze heeft dan ook een opleiding in een bedrijf gevolgd en daar in totaal 16 jaar ervaring opgedaan. Op deze manier leerde ze de naaimachine onder de knie te krijgen. Maar Carla had echter niet de intentie om eigen bedrijf te beginnen. Op een dag vroeg een kennis of ze een Toyota Corolla wilde bekleden en dit was het begin van het hele project. Dit project draaide uiteindelijk uit tot veel werk. Buurmannen en collega’s vroegen Carla om te helpen. Aangezien ze het druk had met haar projecten, besloot ze haar toenmalige baan op zeggen om iets voor zichzelf te beginnen. Maar na één jaar was de berging te klein, dus besloot ze een loods te gaan zoeken. In de eerste weken was deze loods veel te groot, nu is het veel te klein.

“Je moet niet bang zijn om je nagels te breken en vooral zin hebben in het werk.” “Het mooiste aan het werk is dat je van iets ouds iets heel nieuw kunt maken. Het is dan wel veel werk, maar het doet me dan wel heel goed als ik het blije gezicht zie van de klant.” Naast de bekleding van autostoelen, neemt ze ook bijvoorbeeld de aankleding van theaters, fitnessapparatuur en zadels (van onder meer oude Vespa’s, brommers en scooters) voor haar rekening. Ze maakt er vooral leuke en eigen projecten van.

Hoe werkt “Autostoffering Carla”?

Meestal belt een klant eerst, dan vraagt Carla of ze een foto mailen. Persoonlijk contact is beter, ze zien dan hoe het resultaat wordt, dat is volgens Carla fijner voor de klant. Soms komen klanten met tekeningen, dan zien ze een stoel staan in bijvoorbeeld een magazine. Vervolgens volgt de aanbetaling voor het materiaal. Ze ziet bijvoorbeeld de stoelen in een auto staan en door ervaring weet ze hoeveel materiaal ze nodig heeft. Carla maakt de bekleding dan zelf in een auto, ze schroeft de boel uit elkaar en naait het nieuwe er vervolgens aan. Volgens Carla is het elke keer ander werk, want ze heeft met steeds verschillende projecten te maken. En er is leer dat veel rekt en leer dat erg stug is maar: “Met ervaring kom je ver.”

Er zit altijd wel bekleding op bijvoorbeeld een autostoel of een scooter zadel. Carla haalt de oude bekleding eraf en naait er nieuwe op. Ze tekent dan de nieuwe mallen af op de stoel. U vraagt zich misschien af waarom mensen een nieuwe bekleding willen, dat is omdat ze iets mooier willen dan dat ze hebben. Of dat ze ergens niet van houden. En soms willen mensen iets origineels op een stoel, zoals bij een oldtimer.

Wat kunnen wij u bieden?

Autostoffering Carla vervangt van zowel oude als nieuwe auto’s kunstleder, stoffen en lederen interieurs.
Oldtimers worden volgens het oude ambacht weer bekleed en als origineel gemaakt.
Autostoelen worden door ons deskundig gerepareerd, hersteld en eventueel aangepast. Ook maken wij mooie passende hoezen voor u op maat. Buddyseats, motorzadels kunnen als het origineel gemaakt worden of helemaal aangepast worden volgens eigen ontwerp. Denk hierbij aan het verhogen, verlagen, en versmallen hiervan.

Ook kunnen wij logo’s of eigen ontwerpen voor u laten borduren op kunstleer.
Met cabriodaken helpen we u ook graag. Indien deze niet meer leverbaar zijn, maken we deze voor u op maat.
Voor boot-, caravan- en camperkussens, tuinmeubels en kleinmeubels kunt u ook bij ons terecht.

Zitten de kussens te zacht of te hard? Heeft u standaard kussens en wilt u luxe kussens? Deze passen wij allemaal naar uw wens aan. Daarnaast kunt u voor alle voorkomende herstelwerkzaamheden aan tenten en zeilen etc. altijd contact opnemen met ons!

Reparaties voor handelaren kan op afspraak, maar hoeft niet. Wij proberen het altijd dezelfde dag klaar te hebben.